PASTORAAL TEAM VOOR CLUSTER

De eerste week van november 2009 is het pastorale team voor het cluster Nieuwe Maas (bestaande uit de parochies van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis) compleet.
De zes parochies binnen het cluster heeft inmiddels de opdracht van het Bisdom om vanaf heden zodanig federatief samen te werken dat er per 01 juli 2012 een fusie kan plaats vinden.

In de drie gemeenten aan de Nieuwe Waterweg wonen ongeveer 20.000 rooms-katholieken.
Dit aantal RK-gelovigen geeft het cluster in 2015 recht op een pastoraal team bestaande uit twee priesters en één pastoraal werkende. Met instemming van alle betrokkenen start het cluster met beide pastoraal werkenden die al in parochies in het cluster werkzaam zijn. Aan het hoofd van het pastoraal team staat een priester, pastoor van de parochie(s), moderator van het cluster.

Het pastoraal team gebruikt 2010 om elkaar beter te leren kennen, een "pastoraal beleidsplan" op te stellen en een taakverdeling te maken.

De beide priesters in het team, Charles Duynstee en Coert Bisjot, zullen 2010 gebruiken om, onder meer door voor te gaan in de zes parochies, kennis te maken met de geloofsgemeenschappen (in de parochie St. Liduina - OLV Rozenkrans is het voorgaan in concelebratie).
Charles Duynstee zal daarnaast meer actief zijn de parochie HH. Andreas, Petrus en Paulus en Coert Biesjot in de parochie H. Willibrord.

Van de vier parochies waar een priester actief is geweest als administrator (parochie H. hart van Jezus, parochie St. Jan de Doper-Visitatie, parochie H. Willibrord, parochie HH Andreas, Petrus en Paulus) is Charles Duynstee vooralsnog moderator en daarmee voorzitter van het parochiebestuur / kerbestuur.
Moderator van het cluster zal zijn: drs. Ch.E.M. (Charles) Duynstee, in 1958 geboren in Maastricht en na een opleiding op Vronesteijn op 1-6-1996 tot priester gewijd.
Duynstee  heeft economie gestudeerd in Rotterdam en theologie in Utrecht. Vervolgens heeft hij in zijn eerste benoeming in Vlaardingen de fusie van vier parochies meegemaakt. Tot dit najaar werkt hij nog in Rotterdam-Oost/Capelle. In 2010 zal hij in ons cluster beginnen als administrator van onze H.Hartparochie, alsmede de parochie St.Jan/OLV Visitatie te Schiedam, de parochie St. Willibrord te Vlaardingen, en de parochie HH. Andreas, Petrus en Paulus te Maassluis. In 2011 zal hij "hoofdpastoor" zijn van de parochie HH. Jacobus en Martinus te Schiedam-Noord en op 1 maart 2011 ook van de parochie H.Liduina/OLV Rozenkrans te Schiedam. De woonplaats van pastoor Charles Duynstee is Vlaardingen, waar hij een etage in het centrum bewoont.


De tweede priester van het cluster is C.J.M. (Coert) Biesjot, geboren op 24-2-1964 te Leiden. Hij heeft zijn priesteropleiding in Rolduc gevolgd en werd op 13-5-1989 gewijd tot priester. Na zijn diakenwijding is Biesjot ruim een half jaar werkzaam geweest in de parochie H.Liduina/OLV Rozenkrans te Schiedam. Daarna was hij tot de zomer van 1992 kapelaan in onze H.Hartparochie. Na benoemingen in Noordwijk en Wassenaar werd Biesjot pastoor van de parochie Christus Dienaar in de Hoekse Waard.
Coert Biesjot woont momenteel in de pastorie van Oud-Beijerland. In januari 2010 zal hij in Maassluis gaan wonen.De derde beroepskracht in het pastorale team is mevr. drs. L.A.M. (Lidwien) Meijer. Pastor Meijer is geboren op 15-4-1951 te Schiedam, waar zij werkzaam is geweest in het basisonderwijs. Zij volgde een studie theologie in Utrecht en werkt(e) als redacteur bij diverse kerkelijke tijdschriften. Zij is van 2000 tot 2004 werkzaam geweest als pastoraal werkende in de Lebuïnusparochie te Deventer. Vanaf september 2004 is zij werkzaam in onze parochie St. Jan de Doper - OLV Visitatie en in de Schiedamse H.Hartparochie. Lidwien Meijer woont in Schiedam-Oost.

Pastor drs. C.A. (Kees) Koeleman is de vierde beroepskracht in het pastorale team. Pastor Koeleman is werkzaam in de Willibrordparochie te Vlaardingen, waar hij voorgaat in 2 kerken: de Lucaskerk in het centrum en de Pax Christikerk in Holy.
Helaas is van pastor Koeleman nog geen foto en levensloop beschikbaar. Kees Koeleman woont in Rotterdam.

Tot 2011 is pastoor J.J. (Jan Jetse) Bol nog verbonden aan de HH. Jacobus/Martinusparochie in Schiedam-Noord.
Mgr. P.M. (Paul) Vismans is tot 1-3-2011 pastoor van de parochie H.Liduina/OLV Rozenkrans in Schiedam-centrum.
Hiermee beschikken de zes parochies van het toekomstig cluster Nieuwe Maas gedurende 2010 (dus tijdelijk!) over zes beroepskrachten.

 

(met dank aan de parochie H. Hart van Jezus)

terug naar pagina "cluster"